sâmbătă, 17 martie 2012

David Palomar o data, David Palomar de doua ori... Adjudecat.

Uite de-aia imi place mie (cateodata) Bucurestiul: pentru ca, intr-o sala mica, dar primitoare (Arcub), cu sonorizare excelenta, te bucuri de David Palomar, cantaretul de flamenco din Cadiz. Si te mai bucuri o data, a doua zi, ca ti-a placut atat de mult primul spectacol, incat ai decis sa nu scapi nici a doua reprezentatie a spaniolului, in cadrul Festivalului "Flamenco clasic si noile genuri", organizat de Institutul Cervantes.
Cu mare fan Andaluzia ce ma aflu, n-am ratat nicio editie a festivalului astuia (suntem deja in al treilea an), doar ca acum n-a fost timp sa ma bucur de tot; dar m-am bucurat de Palomar, si in prima seara, si in a doua, si sper sa-mi ajunga bucuria asta pana la anul. Ca asta-i toata portia de Andaluzia in 2012...

La Bucuresti, Palomar si trupa au cantat mai multe cantecele - No te quedes atrás, A manos llenas (Sevillana Flamenca), Hoy no hay Cazón (Tientos), Carta a Napoleón (Tanguillo de Cádiz), Doña Jerez (Bulería), Soñando despierto (Tributo a la ciudad de Cádiz), Llevo varios días (Homenaje al Rock Andaluz), Granaina de la Esperanza (Granaina de Cepero), Locura de Amor (Zambra) - si cred ca n-ar strica sa aruncati o ureche (sau doua) pe youtube. Ca merita :)

Iata, de pilda, scrisorica pentru Napoleon, trimisa prin intermediul acelui "franchuti, fanfarrón":))



Dar si "Alegrias de Cadiz":



Si niste "bulerias":



Dar mie, in cele doua seri, mi-a mers la suflet altceva; o melodie mai veche, "revizitata" (in stil flamenco), in memoria Chavelei Vargas: "Donde estas corazon?". Partea paroasta e ca nu reusesc sa identific varianta flamenco a melodiei asteia (care-ti ridica parul pe maini), ci doar versiunea celor de la "Mocedades", care e departe, foarte departe de tragismul lui David Palomar... (iata totusi versiunea "Mocedades", ca sa nu uit ce caut, cand voi mai cauta):



Asteptam editia cu numarul 4.

0 comentarii:

 


Design by: Pocket