joi, 22 august 2013

Lisa Batiashvili, una dintre cele mai “vânate” violoniste ale momentului, concertează la Festivalul Enescu

 
Peste exact o lună, pe 22 septembrie, violonista Lisa Batiashvili va susține un concert extraordinar în cadrul Festivalul “George Enescu”, alături de orchestra cotată în primele zece ale momentului la nivel mondial: Royal Concertgebouw Orchestra, avându-l la pupitru pe celebrul dirijor Mariss Jansons.

“A interpretat limpede, seducător și cu o tehnică extraordinară…  Am fi putut cere oare mai mult?”, scria prestigioasa publicație “The New York Times” despre violonista Lisa Batiashvili anul trecut. Una dintre cele mai “vânate” violoniste ale momentului, cu un succes fulminant la public, un muzician “de o sensibilitate profundă” (Financial Times), Lisa Batiashvili colaborează cu cele mai renumite orchestre ale lumii: Berliner Philharmoniker, Staatskapelle Dresden, Gewandhausorchester Leipzig, Royal Concertgebouw Orchestra, Chamber Orchestra of Europe și New York Philharmonic.
Pe 22 septembrie, de la ora 11.00 violonista va urca pe scena Sălii Palatului pentru un concert extraordinar alături de Royal Concertgebouw Orchestra, dirijată de Mariss Jansons. Lisa Batiashvili va interpreta Concertul nr. 1 pentru Vioară şi Orchestră în Re Major op. 19, de Serghei Prokofiev.

Concertul susținut la București de Lisa Batiashvili și de Royal Concertgebouw Orchestra  va avea loc cu casa închisă, însă puteți cumpăra bilete pentru transmisia live în sala de cinema, de pe site-ul Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu

În aceeași zi, de la ora 17.00, tot pe scena Sălii Palatului va avea loc un alt eveniment grandios din această ediție a Festivalului Enescu: „Amurgul zeilor”, ultima parte a tetralogiei „Inelul Nibelungului”, de Richard Wagner va fi interpretată, în concert, de celebra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta unuia dintre cei mai mari dirijori în viață: Marek Janowski. Orchestrei germane i se va alătura Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Ion Iosif Pruner. Festivalul oferă, astfel, publicului o ocazie unică de a vedea capodopera wagneriană chiar în anul în care întreaga lume a muzicii clasice pune în lumină opera lui Wagner, aniversând două secole de la nașterea compozitorului. Chiar în această vară, celebrul festival BBC Proms a fost deschis cu teatralogia “Inelul Nibelungilor”, sub bagheta titanului Daniel Barneboim, care va deschide această ediție a Festivalului “George Enescu”.

Concertul susținut de Rudfunk Sinfonieorchester Berlin este  unul dintre puținele evenimente din Festival la care încă se mai găsesc bilete: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-mari-orchestre-bucuresti-sala-palatului-529273/performance.html 

Pentru cei care nu stiu (eu, printre ei), hai sa aflam impreuna, din filmuletul de mai jos, cine e si ce vrea Lisa Batiashvili. Enjoy.



0 comentarii:

 


Design by: Pocket